Топ 10 тенденции в разработката на мобилни приложения 2018

изработка-на-мобилни-приложения

Мобилни приложения

Te са център на иновациите в продължение на много години. С непрекъснато растящия пазар и съвременните технологии се появяват трудно да останат подходящи и конкурентни. Най-голямият за проникване пазар е този на  мобилните. Въпреки че всички тези твърдения са верни, трябва да се отбележи, че преместването към мобилни устройства не е нещо ново за една компания, особено през 2018 г. Ако искате да постигнете добра ангажираност от мобилни устройства, ще трябва да изработите мобилното си приложение по начин с който да осигурите уникален потребителски опит. За да ви помогнем в мобилната ви инициатива, ние в Мовен Софт събрахме топ 10 тенденции в разработването на мобилни приложения, така че лесно да се възползвате от най-новите иновации. Просто направете своя избор и се чувствайте свободни да се свържете с нас за по-голяма яснота или дискусия по проекта.

Добавена реалност

Изглежда, че 2017 е определена от Google и Apple за развитието и достъпността на добавената реалност (Augmented Reality). Apple стартира своят ARKit , както и на Google ARCore, които се появиха на пазара, сега имаме две солидни платформи за разработка на приложения с добавена реалност за мобилни устройства. С повечето маркетолози, които виждат добавената реалност като начин за осигуряване на цялостно потребителско изживяване , скоро ще видим много приложения с добавна реалност. Маркетингът с мобилни приложения е също толкова важен, колкото и изработката на мобилни приложения. Без подходяща стратегия приложението ви няма да може да привлече аудитория.

Преносимост

Умните часовници и другите свързани носители създадоха изцяло нов технологичен пазар. Въпреки че много от тези устройства могат да осигурят самостоятелни функции, те все още се нуждаят от известна поддръжка от мобилни устройства, например преди WatchOS 4 Apple Watch се нуждае от мрежата на iPhone за разговори. С изключение на това, потребителите предпочитат преносими устройства, които да се синхронизират с мобилният ви телефони за по-лесен достъп до данните.

Незабавни приложения

Google пусна нова функция на устройства с Android, наречени незабавни приложения (instant apps). Целта е да се улесни потребителите да използват приложение за Android, без да го изтеглят. Потребителят може да изпробва мобилното приложение, използвайки Play Store и да го изтегли, само ако усети необходимостта и разполага с необходимото място за съхранение. Wish , Viki , Buzzfeed и Periscope са пионерите предприели тази инициатива при мобилните приложения. Скоро в този списък ще се появят нови заглавия.

Lazy Loading и AMP

AMP (Accelerated Mobile Pages ) е проект, предприет от Google във връзка с Twitter. Чрез AMP се създава мобилна версия на уеб страницата, която е сравнително по-бърза. Като алтернатива, уеб страницата може да се показва едновременно, докато се зарежда, вместо да се налага потребителят да чака цялата страница да се зареди – това се нарича мързеливо зареждане. И двете техники могат да се използват за ускоряване на ефективността на мобилните приложения.

IoT

Ввнтернет на нещата (IoT) се позволява използването на сензорни технологии в не-ИТ устройства, за да се даде възможност за дистанционно управление, автоматизация и мониторинг. В момента се наблюдава бум в приложенията на IoT и е очевидно за разработчиците че изберат това, когато става дума за отдалечени устройства. По-голямата част от устройствата на IoT вече разчитат на мобилни приложения, за да ви информират в реално време с данн. С нарастването на цялостната употреба на интернет на нещата ще видим повече изработени мобилни приложения, предназначени за управление на тези устройства.

Изкуствен интелект (Artificial Intelligence)

Изкуственият интелект даде възможност за много вълнуващи функции в мобилните приложения като персонализирано преживяване , поведенческо насочване и т.н. Освен тези функции, той също така позволи използването на chatbots в мобилните приложения. Chatbots са инструменти задвижвани от изкуствен интелект, които могат да стимулират човешките разговори. Макар, че много малко приложения всъщност съдържат чатбот, определено ще видим повече приложения, които ще правят това в бъдеще.

Cloud Computing

Възходът на мобилните изчислителни облаци има много предимства. С използването на облачните изчисления в мобилните приложения е по-лесно да се съхраняват данни и да се обработват тежки задачи в мобилните устройства. Това увеличава надеждността, скоростта и сигурността на мобилните приложения и позволява максимално събиране, съхранение и анализ на потребителските данни.

Blockchain

Сатоши Накамото, изобретателят на блокчейн, създаде изцяло нов тип валута – крипто валута. Смятате ли, че неговата необратимо послание би могло да предефинира мобилните плащания? Е, като се има предвид, че това е псевдо име, никога няма да разберем. Това, което знаем е, че има увеличение на blockchain базирани приложения за плащания като BitPay , Gliph , и Fold и няма да има повече в близко бъдеще.

Мобилни плащания

Blockchain не е единственият начин да революционизираме мобилните плащания. С нарастването на електронната търговия има и допълнително увеличение на броя създадените мобилни приложения за плащания и мобилно банкиране. Също така се появяват все повече и повече мобилни платежни механизми. Обмислете скорошната инициатива на системата за сканиране и заплащане, използвана от VISA и Samsung. Скоро ще има приложения за мобилни плащания.

Сигурност

Сигурността на корпоративните мобилни устройства е новата зона на фокус за разработчиците на мобилни приложения. С увеличаването на популярността на правилата на BYOD („донеси своето собствено устройство“), съществува значителен риск мобилните приложения за бизнеса да бъдат засегнати от персоналните устройства на служителите. Разработчиците предприемат по-строга инициатива, за да осигурят кода на приложението от самото начало. Съществува и повишена информираност за по-добро използване на разрешенията и криптирането.