Защо Вашият уеб сайт и онлайн магазин се нуждаят от SSL сертификат

Тъй като хакерите и фиширите разработват все по-сложни кибер атаки, интелигентната сигурност в мрежата сега е по-важна от всякога. Има многобройни мерки, които помагат да осигурите онлайн безопасността си – от инсталирането на мениджъри на пароли и антивирусен софтуер до извършване на двуетапни проверки на всичките ви важни лични профили.

Оборудването на уеб сайт и онлайн магазин със SSL сертификати е друга критична мярка за сигурност, която трябва да вземете предвид, ако сте собственик или мениджър на уеб сайт. Препоръчваме на всички наши клиенти да шифроват своите сайтове с SSL сертификат.

Какво представлява SSL сертификат?

Сертификатът за SSL (Secure Sockets Layer) създава сигурна криптирана връзка между вашия уеб сървър и посетителите на сайта Ви. SSL сертификатите са били в продължение на години като неразделна част от операциите при изработка на онлайн магазин и всеки уеб сайт, който включва потребителско име и парола.

SSL сертификатите са силно препоръчителни за всички сайтове, независимо дали обработват транзакции или изискват идентификационни данни за вход. В някои случаи уеб сайтове без този стандартен стандарт за сигурност на ниво индустрия биха могли дори да бъдат санкционирани от търсачките. От януари 2017 г. браузърът на Google Chrome маркира всички страници, които изискват лична информация, без да са правилно шифровани и защитени с HTTPS като „Незащитени“.

Какъв тип SSL сертификат е подходящ за моя бизнес?

Има два вида SSL сертификати, които трябва да имате предвид, когато правите стъпки, за да защитите уеб сайта си.

Проверките на организация (DV) удостоверяват, че всъщност сте собственик на домейн. Освен че са лесни и бързи, тези сертификати осигуряват отлично ниво на защита срещу хакери.

Разширено валидиране (EV) изискват най-ангажирания процес на проверка. В допълнение към утвърждаването на собствеността върху домейна си, тя осигурява цялостната легитимност на бизнеса ви чрез задълбочен процес на проверка. След като обектът бъде проверен, сертификатът показва името на фирмата ви в адресната лента на браузъра. ( Вижте примера. )

Ползите от осигуряването на уеб сайта Ви със SSL сертификат

Шифровайте чувствителна лична информация

Сертификатът за SSL е жизненоважен, ако в сайта Ви има полета за въвеждане, които изискват лични данни от потребителите. Примерите за полета за въвеждане на лични данни включват страници за вход с потребителски имена и пароли или формуляри, изискващи информация за кредитни карти или социални номера. Ако уеб сайтът Ви съдържа един от тези елементи, важно е да шифровате уеб сайта си със SSL сертификат възможно най-скоро.

Подобряване на доверието на клиентите

Истинският бизнес се нуждае от истински уеб сайт или онлайн магазин, за да привлече истински клиенти. Факт е, че колкото по-малко сигурен е уеб сайтът Ви, толкова повече посетители на сайта и потенциални клиенти ще загубите. Ако посетителите на сайта Ви забележат предупреждение „несигурно“, те почти сигурно ще напуснат възможно най-скоро. SSL сертификатите съобщават на посетителите на сайта ви, че вашият бизнес и цифровото присъствие са легитимни.

Осигурете сигурни плащания

Ако уеб сайтът ви приема онлайн плащания, притежаването на SSL сертификат е просто неотговаряща на условията част от бизнеса. Несигурните плащания компрометират вашите клиенти, както и вашите собствени! Ако хакерите могат да компрометират данните за кредитната ви карта на клиентите си, може да ви обвинят за открадната информация.

Предотвратяване на фишинг

Фишинг измама се случва, когато някой се опита да ви подведе, за да споделите личната си информация онлайн чрез имейли, онлайн реклами или да забраните уеб сайтове, които приличат на сайтове, които бихте могли да използвате редовно. За щастие, тъй като браузъри като Google Chrome санкционират сайтове без SSL сертификати, много по-лесно е да се идентифицират измамни сайтове, които не могат да получат законни SSL сертификати.

Укрепване на класацията в Google

Ако имате интерес да останете на върха на усилията си за оптимизиране на търсачките, SSL сертификатът може да ви помогне. SSL сертификатите правят сайтовете по-надеждни. В резултат на това търсачките възнаграждават тези сайтове с по-добро класиране.

Готови ли сте да укрепите сигурността на сайта си?Не се колебайте да се свържете с нас.